Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Διάλειμμα για Διαφημίσεις





Τον Ηλία Δημόπουλο τον ξέρετε. Κι αν δεν τον ξέρετε, τότε πρέπει να τον μάθετε. Είναι ένας μυστήριος τύπος. που χαράσσει εδώ και χρόνια την δική του, μοναχική πορεία στον βασανισμένο χώρο της σινεκριτικής. Πορεία λιγότερο μοναχική από όσο νομίζει βέβαια, γιατί είμαστε πολλοί αυτοί που τον παρακολουθούμε στενά και αρκετοί εκείνοι που στεκόμαστε στο πλευρό του. Κάθε κείμενό του είναι μια προσωπική εξομολόγηση από κάποιον, που δε φοβάται να εκτεθεί. Και μάλλον δεν μοιάζει με τίποτα άλλο εκεί έξω. Διαβάζοντας μια κριτική του δεν μαθαίνεις πως να αξιολογείς τις ταινίες, μαθαίνεις κάτι σπουδαιότερο: να αγαπάς τις ταινίες με τις αδυναμίες και τα πάθη τους - είναι άλλωστε δημιουργήματα ανθρώπων με τις ίδιες ιδιότητες.

Ο Ηλίας συγκέντρωσε 100 κείμενα του σε ένα βιβλίο, το οποίο ονόμασε 25ο Κάδρο.Το εκδίδει μόνος του. Kοστίζει 15 ευρώ, τουτέστιν δυο βότκες κι ένα ευρώ,όπως δηλώνει. Και προσθέτει πως, αν πουλήσει 100, θα βγάλει κάτι λιγότερο από 215 βότκες, γεγονός που αφ’ ενός σημαίνει ευτυχία κι αφ’ ετέρου θα τον φέρει κοντύτερα στο όνειρο ενός αθηναϊκού Lost Weekend.


 Εάν λοιπόν θέλετε να βοηθήσετε έναν συνάνθρωπό σας να γίνει στουπί μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο είτε στέλνοντας mail στο ildimo77@yahoo.gr, είτε αφήνοντας σχετικό comment στο προσωπικό του ιστολόγιο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: