Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

82nd Academy Awards - An endless night

Σε μία τελετή που είχε λίγο περισσότερο ενδιαφέρον από την παιχνιδάρα που παίζουν στο Teneseee περιμένοντας το ουίσκι να ωριμάσει, το Hurt Locker αναδείχτηκε θριαμβευτής επί του Avatar του James Cameron, για τον οποίο κατά την παρουσίαση των υποψηφιοτήτων του βραβείου σκηνοθεσίας δεν βρήκαν ούτε ένα catering girl να πει έναν καλό λόγο.

Μεγαλύτερη έκπληξη για τους ανυποψίαστους το Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου για την φωσκολειάδα που ακούει στο όνομα Precious, από τη στιγμή όμως που ο πλήρης τίτλος του φιλμ είναι Precious, based on the novel Push by Sapphire το βραβείο δε θα μπορούσε να καταλήξει πουθενά αλλού. Η ήττα του Haneke στο ξενόγλωσσο ήταν αναμενόμενη και η νίκη του Secrets in their Eyes λογική, καθώς από τις 5 υποψήφιες ταινίες είναι , από ότι ακούγεται, το πιο mainstream.

Στα κοστούμια απορούμε γιατί μπαίνουν στον κόπο να ανακοινώσουν 5 υποψήφιους κάθε χρόνο, από τη στιγμή που το μέλος της Ακαδημίας ψάχνει να βρει ποια ταινία εξελίσσεται στη Βρετανία μιας άλλης εποχής και ρίχνει την ψήφο του εκεί, ενώ κατά την παρουσίαση των υποψηφιοτήτων για το βραβείο μουσικής (που ευτυχώς δεν πήγε στο έμεσμα που συνέθεσε ο James Horner για το Avatar), η τελετή τρύπησε τον πάτο του βαρελιού με ένα ότι να'ναι χορευτικό νούμερο. Είχα δει κάποτε μια παράσταση του Αλέξη Ζορμπά με τον Κώστα Καρρά, που είχε λίγο πιο συντονισμένα και αρμοστά με τη μουσική που συνοδεύουν νούμερα (και για όσους δυσκολεύονται να φανταστούν τον Κώστα Καρρά στο ρόλο του Αλέξη Ζορμπά ή ακόμα περισσότερο αρνούνται πεισματικά να πιστέψουν ότι έχει ανέβει τέτοιο πράμα στο σανίδι, ποστάρω το link ετούτο προς απόδειξή τους. Φάτε την γλώσσα σας άπιστοι Θωμάδες)


Καλύτερα στιγμιότυπα της τελετής το ξεκαρδιστικό βιντεάκι που συνόδευε τον (ξέμπαρκο) φόρο τιμής στο horror με τους παρουσιαστές Steve Martin και Alec Baldwine να παρωδούν το Paranormal Activity και η παρουσίαση του βραβείου μακιγίαζ από έναν Ben Stiller ντυμένο Avatar. O James Cameron έκανε ότι γελάει όταν τον έπαιρνε η κάμερα, αλλά δεν κορόιδευε κανένα και στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να απευθυνθώ στον James και να τον προειδοποιήσω ότι ο Σατανάς κάποια μέρα έρχεται και παίρνει πίσω όλα όσα έδωσε...


Άντε και του χρόνου καλύτερα (και προς Θεού μην ξανακαλέσετε για παρουσίαση υποψηφίου στις ερμηνευτικές κατηγορίες την ιέρεια του τηλε-μελό Oprah Winfrey, ακόμα κι αν ο ηθοποιός δεν έχει άλλους διάσημους φίλους όπως η συμπαθέστατη - προτού η Oprah την αποκαλέσει αμερικανίδα σταχτοπούτα με τον τόνο να ανεβαίνει στο αμερικανίδα- Gabourey Sidibe. Ανακατευτήκαμε...)




(Η λίστα με τους νικητές εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: