Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

List -ίες vol. 1Ο cinetairos βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει μια νέα ενότητα στην οποία ανα άτακτα χρονικά διαστήματα (ως συνήθως) θα παραθέτει μια σειρά από λίστες. Τι λίστες? Λίστες πάσης φύσεως! Γιατί? Μα επειδή όλοι αγαπάνε τις λίστες -για τους άλλους δηλαδή δεν ξέρω, αλλά εγώ τις αγαπάω. Είμαι μεγάλος ‘λιστής’!Λιστής: ο έχων φετιχισμό με τις λίστες, ο ηδονιζόμενος με αριθμημένες παραθέσεις ομοίων ή συναφών στοιχείων’’-παρμένο από το επίτομο λεξικό της ελληνικής γλώσσας που φέρει την υπογραφή του υπογράφοντος το κείμενο και θα εκδοθεί 50 χρόνια μετά το θανατό του, οπότε να το περιμένετε γύρω στο 2148 Μ.Χ.-
10 παραγνωρισμένες ερμηνείες του Robert De Niro10. Ronin

9. Brazil

8. The Mission

7. Frankenstein

6. New York, New York

5. Midnight Run

4. Gangs of New York

3. The Last Tycoon

2. Jackie Brown

1. The King of Comedy

6 ιδανικά μέρη για να κολλήσεις την μύξα σου, όταν δε σε βλέπει κανένας6. Στην βάση της πολυθρόνας που έχεις βουλιάξει (απαραίτητη προϋπόθεση η πολυθρόνα να αποτελεί δομικό στοιχείο της επίπλωσης της κατοικίας κάποιου άλλου)5. Στο κάτω μέρος του μηχανήματος επικύρωσης εισιτηρίων (απαραίτητη προϋπόθεση να είσαι σε λεωφορείο και ουχί σε συρμό του μετρό – κι αυτό που έγραψα είναι πολύ έξυπνο και παρατηρητικό, γιατί οι συρμοί του μετρό δεν έχουν μηχάνημα επικύρωσης εισιτηρίων, εν αντιθέσει με τα αστικά λεωφορεία που έχουν και άμα δεν το χτυπήσεις, θα σε κάνει τσακωτό το αδυσώπητο ελεγκτικό δίδυμο: ο θείος με τα γυαλιά, που είναι η ζωντανή απάντηση στην ερώτηση ‘με τι θα έμοιαζε ο Φρόυντ αν ήταν ιδιοκτήτης ΠροΠατζίδικου’ και ο τριανταπεντάρης νεαρός με το πέτσινο, που είναι η ζωντανή απάντηση στην ερώτηση ‘με τι θα έμοιαζε ο Χρήστος Κωστής αν δεν ήταν ο Χρήστος Κωστής’)


4. Στην κουκούλα του μπροστινού επιβάτη (απαράιτητη προϋπόθεση ο μπροστινός επιβάτης να φορά

κουκούλα ή στην χειρότερη περίπτωση τραγιάσκα)3. Κάτω από το θρανίο (απαραίτητη προϋπόθεση να πηγαίνεις ακόμα σχολείο)2.Στον πάτο του κουτιού της coca-cola (απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις

τελειώσει την coca-cola)1. Κάτω από πόμολο (εμπνευσμένο από το αλήστου μνήμης ‘Δαπίτη είσαι ύπουλος σαν τσίχλα κάτω από πόμολο’- σύνθημα γραμμένο στους τοίχους της Νομικής Σχολής Αθηνών, που βγάζει τα καλύτερα παιδιά)
8 άνθρωποι του κινηματογράφου με τους οποίους θα ήθελα να βγω για μεζέδες8. Coen Brothers (γιατί φαίνονται και γαμώ τα παιδιά)

7. Vincent Cassel (γιατί θα φέρει μαζί του και τη Monica Belucci)

6. Μartin Scorsese (γιατί ξέρει πολλά…)

5. Paris Hilton (γιατί ξέρει λίγα και θα με κάνει να φαίνομαι πολύ έξυπνος)

4. Jennifer Aniston (για να την ρωτήσω αν έχει το τηλέφωνο της Angelina Jolie- χο, χο, χο μα που πάω και τα βρίσκω…)

3. Francis Ford Copolla (γιατί θα φέρει δικό του κράσι)

2. Δημήτρης Κολλάτος (γιατί θα λέω στα εγγόνια μου <<μια μέρα ο παππούς σας είχε πάει για φαί με τον Κολλάτο>> και θα ανοίγουνε το στόμα και θα κάνουνε ‘οοοο’)

1. Rosario Dawson (Για να την ρωτήσω αν είναι αληθινά και αν μπορώ να τα πιάσω…)
11 σχόλια:

Ηλίας είπε...

Πόσο θεούλης μπορείς να είσαι όταν το θες; Το 4 των ρόλων του Bobby...

Γιάννης_Βασιλείου είπε...

Κι εσύ όμως πόσο παρατηρητικός μπορεί να είσαι όταν το θες?

bauer24 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
bauer24 είπε...

Ε δεν ήθελε και πολύ παρατηρητικότητα... :P Πάντως δε νομίζω να είναι ιδιαίτερα παραγνωρισμένες οι συγκεκριμένες ερμηνείες του αγαπημένου μου ηθοποιού... Σε όλες ήταν πολύ καλός (απλά σε κάποιες άλλες ταινίες ήταν 1000 φορές καλύτερος). Ειδικά στο Gangs of New York... :P

Γιάννης_Βασιλείου είπε...

Το '1000 φορές καλύτερος' είναι υπερβολή, αλλά πώς μπορώ να σου κακιώσω μετά από τόσα hyperlinks? Θα σου δώσω το τηλέφωνο του Γεντίμη (the owner of cinemanews) να ζητήσεις ποσοστά.

bauer24 είπε...

1. "Το '1000 φορές καλύτερος' είναι υπερβολή"

Άντε, ας συμφωνήσουμε στις 100 φορές... ;)

2. "αλλά πώς μπορώ να σου κακιώσω μετά από τόσα hyperlinks? Θα σου δώσω το τηλέφωνο του Γεντίμη (the owner of cinemanews) να ζητήσεις ποσοστά."

:)) :P

Annie_Hall είπε...

Εγώ την ιδέα της τελευταίας λίστας την έχω κλέψει ήδη :Ρ Απλά δεν ξέρω που να χωρέσω τον Αλέφαντο και τους κεφτέδες του. Θα προσπαθήσω να το κάνω :)

Γιάννης_Βασιλείου είπε...

Feel free να κλέψεις ότι θες (εκτός από τον Νέστορα ίσως. Κοντά τα χέρια σας από το pet project μου!!!) αλλά κάνε και καμια παραπομπούλα, άμα δε σου είναι κόπος. :-)


P.S. Γίνομαι ελεεινός, το ξέρω, αλλά έτσι δουλεύει το παιχνίδι των δημοσίων σχέσεων...

Annie_Hall είπε...

Xεχε είχα ψιλοετοιμάσει την ανάρτηση και η παραπομπή ήταν εκεί πριν το πεις εσύ :Ρ

Από το Νέστορα τι να κλέψει κανείς; Δεν νομίζω ότι στα χέρια άλλου θα μπορούσε να βγάλει νόημα. Όχι ότι τώρα βγάζει αλλά κάτι συμβαίνει και δεν μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις παρά μόνο για να αναρωτηθείς αν όντως τα βλέπεις αυτά τα πράγματα στην οθόνη σου(δεν ξέρω αν είναι κοπλιμέντο ή όχι αυτό).

Γιάννης_Βασιλείου είπε...

Χαχαχα! Πίστεψε με είναι από τα ομορφότερα πράγματα που μου έχει πει ποτέ κανείς! :-)

Blogger είπε...

Do you love Pepsi or Coke?
PARTICIPATE IN THE POLL and you could win a prepaid VISA gift card!