Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

THE YOUNG VICTORIA

Νίκας τοις βασιλεύσι...


Τι είναι το Young Victoria?
Είναι ένα biopic που αφηγείται τα πρώτα χρόνια της βασίλισσας Βικτωρίας στην εξουσία (όταν κάθε ενδιαφερόμενη πλευρά προσπαθούσε να κερδίσει την εύνοια της), καθώς και τον δυνατό της έρωτα για τον πρίγκιπα Αλβέρτο.

Βικτώρια και Αλβέρτος!: Αγαπιόσαντο, παντρευτήκανε, έκαναν πολλά μωρά, γέμισαν την Ευρώπη με βασιλικούς απογόνους και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς... εμείς χειρότερα, αλλά θα πρέπει να τους ευγνωμονούμε και να τους θαυμάζουμε! Ρε ά στα διάλα!


Not another queen movie! : Η παράδοση θέλει κάθε σεζόν να βγαίνει ένα 'βασιλικό' δράμα, που κόβει καμιά σαρανταριά χιλιάδες εισιτήρια, κυρίως από 'θειάδες' που τα κυνηγούν κάτι τέτοια, τσιμπάει ένα Oscar κουστουμιών το Φλεβάρη και μετά το ξεχνάει ακόμα και ο δημιουργός του! Ωστόσο οι πρόσφατοι προκάτοχοι του Young Victoria είχαν μια σχετική ίντριγκα. Έβαζαν στο μίξερ δολοπλοκίες, βιασμούς, συμβουλάτορες - φίδια κολοβά κι άλλα τέτοια χαριτωμένα και τουλάχιστον κάναμε και λίγο χαβαλέ. Ετούτο το φιλοβασιλικό ρομαντικό δράμα είναι πιο κενό κι από το πορτοφόλι του Όλιβερ Τουίστ! Κόσμος πάει κι έρχεται, πολιτικές συγκρούσεις περνάνε και δεν ακουμπάνε, ένα μετά βίας love story τραμπαλίζεται μεταξύ προσκηνίου και παρασκηνίου...η μόνη σταθερά είναι οι τουαλέτες και τα φρου φρου! Αυτό δεν είναι κινηματογραφική ταινία με αρχή, μέση και τέλος, είναι βεστιάριο σωστό!


Θα ‘θελα να ‘ξερα ποιος φωστήρας διάβασε το κείμενο και βροντοφώναξε
'συναρπαστικό κινηματογραφικό υλικό'.: Όταν πληροφορήθηκα δε ότι το Young Victoria φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη του C.R.A.Z.Y και του σεναριογράφου του Gosford Park, δεν πίστευα στα αυτιά μου! Εδώ που τα λέμε βέβαια το C.R.A.Z.Y. περισσότερο για το σάουντρακ το θυμόμαστε, αλλά σε σύγκριση με την Victoria είναι αριστούργημα μοναδικό…

Όλοι εκείνοι, που στις συζητήσεις για τις πιθανές υποψηφιότητες των επερχόμενων όσκαρ ρίχνουν στο τραπέζι το The Young Victoria, το έχουν δει άραγε; Πολύ αμφιβάλλω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: