Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ...
ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΡΑΜΑ UNCUT ΚΑΙ UNRATED

(Όπως δημοσιεύτηκε στο chillout Μαρτίου- Απριλίου)

Ήταν Τετάρτη που δεν είχε Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ιησούς έβγαλε τους μαθητές του για φαγητό σε μέρος μυστικό (που θα παραμείνει μυστικό, αλλά άμα ο Μπαϊρακτάρης σκάσει φράγκα για διαφήμιση στο chill out, εμείς θα πούμε ότι έφαγαν στου Μπαϊρακτάρη...)

Παρήγγειλαν φαγητά πολλά, τρωγόπιναν και έλεγαν παραβολές με τον Τοτό και γελούσαν. Που και που ο Ιησούς έριχνε λοξές ματιές στον Ιούδα, γνωρίζοντας ότι θα τον προδώσει όπως ο Νταλί τον Μπουνιουέλ (σε διαβεβαιώνω φίλτατε αναγνώστη ότι ο εν λόγω παραλληλισμός έγινε αποκλειστικά και μόνο για να κάνω αναίσχυντη επίδειξη των γενικών μου γνώσεων)…

«Θες λίγη σκορδαλιά;», είπε κάποια στιγμή ο Πέτρος στον Ιούδα.

«Δε γίνεται, θα βρωμάει η ανάσα μου», έκραξε ο Ιούδας και έβγαλε χολή από το στόμα του που έπεσε στο σημείο που σήμερα λέγεται Βοτανικός, καθιστώντας το έδαφος άγονο για την κατασκευή εμπορικού κέντρου και

γηπέδου τριφυλλοφόρου ποδοσφαιρικού συλλόγου.Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση, αγαπημένε αναγνώστη, για να σημειώσουμε ότι ο Ιούδας υπήρξε παρεξηγημένη προσωπικότητα. Για να βεβαιωθεί ότι το θείο έργο θα κυλήσει όπως ήταν προγραμματισμένο, ο Ιησούς συμπεριφερόταν πολύ άσχημα στον Ιούδα. Όταν οι άλλοι μαθητές έκαναν διάλειμμα, τον έβαζε επιμελητή. Στη βάφτισή του έστελνε παιδάκια να τον βρουν εκεί που περίμενε και να του λένε «Ιησού το βάφτισαν» κι αυτός αναγκαζόταν να τους δίνει πεντοχίλιαρα. Επίσης όταν πήγαινε να πιεί κρασί του το μετέτρεπε σε νερό και το αντίστροφο. Ήταν μάλιστα ο μοναδικός μαθητής στον οποίο έβαζε εργασίες για το σπίτι. Γέμιζε μια μπανιέρα με νερό, αμολούσε ένα κοπάδι από πιράνχας και του έλεγε «περπάτα»!

Πάντως όταν κρεμάστηκε ο Ιούδας είχε μετανιώσει ειλικρινά. Οι φήμες λένε ότι τα τελευταία του λόγια ήταν: «Έπρεπε να είχα ζητήσει 60…»Κλείνουμε την παρένθεση και επιστρέφουμε στον Δείπνο. Το γλέντι είχε ανάψει για τα καλά (έπαιξαν μάλιστα και το παιχνίδι που φέρνουν σφούρλες γύρω από τις καρέκλες και όποιος δεν προλάβει να καθίσει για τιμωρία πλένει τα πόδια των άλλων. Για την ιστορία έχασε ο Ιησούς...)

«Πέτρο θα μου δώσεις να δοκιμάσω λίγο από την μοσχαρίσια σου;» ρώτησε κάποια στιγμή ο Ιησούς

«Όχι», είπε αποφασιστικά ο Πέτρος

«Πέτρο θα μου δώσεις λίγη από την κόκα κόλα σου;» ρώτησε μετά ο Κύριος.

«Τσου!», έκανε με την γλώσσα του ο Πέτρος.

Όταν ήρθε το γλυκό ρώτησε ξανά ο Ιησούς:

«Πέτρο θα μου δώσεις μια κουταλιά από το προφιτερόλ σου;»

«Είπαμε όχι!», φώναξε απηυδισμένος ο Πέτρος.

«Κατέβαινε τα 10 αργύρια», είπε χαμογελαστός ο Ιησούς.

«Γιατί;», απόρησε ο Πέτρος.

«Ξέχασες το στοίχημα που είχαμε βάλει; Ότι προτού λαλήσει ο κόκορας θα με απαρνηθείς 3 φορές;;»

Τη στιγμή που ο Πέτρος έβαζε το χέρι στην τσέπη, μια διμοιρία των ΜΑΤ...ΕΕΕ μια ρωμαϊκή φάλαγγα εισέβαλε στην ταβέρνα και διέκοψε το δείπνο. Ευθύς ο Ιούδας σηκώθηκε και κινήθηκε ύπουλα προς το μέρος του Ιησού.

Λίγο πριν πλησιάσει, ο Ιησούς έσκουξε:

«Εγώ είμαι ο Ιησούς!! Πάρτε με, κάντε με ότι θέλετε, μόνο μην τον αφήσετε να με φιλήσει!»Κι έτσι ακριβώς έκαναν οι Ρωμαίοι. Τον πήραν πριν τον φιλήσει ο Ιούδας και τον πήγαν από τον Άννα στον Καϊάφα κι εκεί συνέβησαν διάφορα ασήμαντα που δε θυμάται κανένας, για αυτό κι εγώ θα τα προχωρήσω στο fast forward και θα πιάσω την ιστορία από εκεί που πηγαίνουν τον Ιησού στον Πόντιο Πιλάτο για να αποφασίσει για την τύχη του

«Εσύ είσαι ο Ιησούς; Κόλλα πέντε!», είπε ο Πιλάτος μόλις είδε τον Ιησού και ύψωσε την παλάμη του

«Όχι», είπε ο Ιησούς με αποστροφή, «γιατί τα χέρια σου είναι βρώμικα»

«Τι είπες αυθάδη;;!!» είπε έξαλλος ο Πιλάτος. «Εγώ νίπτω τας χείρας μου!!!», φώναξε με αυτοπεποίθηση και για να του το αποδείξει διέταξε να φέρουν μια λεκάνη με νερό και τα έπλυνε μπροστά του.

Στη συνέχεια βγήκε στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας του και μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος:

«Τον Ιησού ή τον Βαραββά; Τον Κάστορα ή τον Πολυδεύκη; Τον Γκούρα ή τον Κολοκοτρώνη; Τον Simon ή τον Garfunkel; Τον Πανούτσο ή τον Καρπετόπουλο;», πυροβόλησε με ερωτήσεις το έκπληκτο πλήθος.

«Μεγαλειότατε», είπε ο πιστός και γλοιώδης συμβουλάτοράς του, «θα πρέπει να ρωτάτε για ένα ζεύγος κάθε φορά και να είστε πιο λεπτομερής»

«Ναι έχεις δίκιο πιστέ και γλοιώδη συμβουλάτορά μου», απάντησε ο Πόντιος Πιλάτος και στράφηκε ξανά στο πλήθος. «Να ελευθερώσω τον Ιησού που περπατάει στο νερό, μιλάει 3 ώρες ασταμάτητα για το ποιοί είναι μακάριοι και πολλαπλασιάζει τις κουτσομούρες ή τον Βαραββά που τον υποδύεται ο Άντονι Κουίν;»

«Τον Βαραββά, τον Βαραββά», φώναξε εκστασιασμένο το πλήθος κι ευθύς φόρεσαν ένα σταυρό στη ράχη του άτυχου Ιησού και τον πρόσταξαν να πάει πεζός μέχρι τον Γολγοθά να τον σταυρώσουν.


Στον δρόμο προς τον Γολγοθά άνθρωποι που πριν λίγο καιρό έκαναν την μεξικανική Ola στο διάβα του, τώρα του πετούσαν ακαθαρσίες και τον λοιδορούσαν . Αγόρια με προβληματική άρθρωση και κορίτσια με αξύριστες μασχάλες τον σταματούσαν κάθε τόσο και του εξηγούσαν γιατί πρέπει να γίνει μέλος της Greenpeace και πόσο σημαντικό είναι να συνδράμει κι αυτός τον όβολό του στον έρανο για τη διάσωση του ασιατικού μαγκούστα. Κάποια στιγμή ο Ιησούς έπεσε στα γόνατα, κοίταξε τον ουρανό και φώναξε απελπισμένα:

«Πατέρα, μη με αφήσεις να πιω το πικρό αυτό ποτήρι».

«Δίκιο έχεις παιδί μου», αποκρίθηκε ο Θεός. «Γαβριήλ πήγαινε του ένα σφηνάκι Amaretto».

«Μη με ειρωνεύεσαι Πατέρα. Είπες ότι δε θα πονέσει καθόλου, αλλά ήδη πονώ με την αχαριστία τον ανθρώπων»

«Πώς κάνεις έτσι; Ακόμα δε σου καρφώσανε τις πρόκες στους αστραγ...ουπς...»

«Πρόκες; Τί πρόκες; Αυτό εννοούσες ότι θα με σταυρώσουν; Εγώ νόμισα ότι απλώς θα με ξεματιάσουν! Σε ικετεύω Πατέρα, μη με εγκαταλείψεις», κραύγασε απεγνωσμένα ο Ιησούς.

«Δε γίνεται παιδί μου», απάντησε ο Θεός. « Πρέπει να εκπληρώσουμε την προφητεία. Αλλιώς ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου θα τραγουδά ‘σε ρωτώ αν άξιζε για σένα να θυσιαστώ
που με σταύρωσες σαν τον...’ και δε θα ξέρει με τι να το συμπληρώσει.»

Ο Ιησούς ,αποδεχόμενος πια την μοίρα του, κατέβασε το κεφάλι, σηκώθηκε και συνέχισε την πορεία του προς την κορυφή του λόφου. Έτσι το Θείο Δράμα ολοκληρώθηκε, η φυσική τάξη των πραγμάτων αποκαταστάθηκε και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου έκανε χρυσό δίσκο...Δεν υπάρχουν σχόλια: