Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΡΗΣΕΙΣ, ΑΞΙΩΜΑΤΑ, ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΙ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ, ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ - CHAPTER THREE / part 1


Άλλη μια μέρα είχε ξημερώσει στο ένδοξο βασίλειο της Πίνδου και όλα έβαιναν καλώς στο παλάτι του βασιλιά Νέστορα. Ο βασιλιάς καθόταν πάνω στον κουνιστό του θρόνο και διάβαζε το αγαπημένο του περιοδικό (Ιλιάδα, ραψωδία Η, τεύχος 6), ο Ιωάννης ο Κάππως, ο μουγγός συμβουλάτοράς του, που βρίσκεται πάντα στο σημείο που πρέπει, στεκόταν στη γωνία όρθιος με τα δύο πόδια σηκωμένα, και ο Κοσταλλέλος ο Ρόγχος, ο πιστός Καρχηδόνιος υπηρέτης του, παρατηρούσε από το βράδυ τρία κουκούτσια ελιάς και είχε λυθεί στα γέλια.


Την γαλήνη όμως που επικρατούσε στο παλάτι έμελλε να ταράξει μια σκοτεινή μορφή που εισήλθε στην βασιλική αίθουσα του θρόνου. Ήταν ο Παγώνης ο Κσουλικιάρης, ο κουλός και κουτσός ρουφιάνος του βασιλιά, που δε μπορούσε να συρθεί σαν το σκουλήκι και σερνόταν με την κοιλιά σαν φίδι κολοβό. Μόλις τον είδε ο βασιλιάς Νέστορας είπε με μια βραχνή φωνή τα παρακάτου λόγια:

<< Τι θες εδώ Παγώνη Κσουλικιάρη, κουλέ και κουτσέ ρουφιάνε μου, που δε μπορείς να συρθείς σαν το σκουλήκι και σέρνεσαι με την κοιλιά σαν φίδι κολοβό? Αν το βασιλικό μου μυαλό δε με γελά, αύριο είναι η μέρα που μου κάνεις update για την επικαιρότητα στο βασίλειό μου>>

<<Ναιαιαιαιαιαί, ω βασιλιάαααα Νέεεεεεστοοοραααα. Έχεις δίιιιικιοοοο. Αλλά έχουμε έκτακτο δελτίιιιοοοοο επικαιρόοοοτητας και σύρρρθηκα ως εδώ για να σου το πωωωωωωω>>, είπε ο Παγώνης ο Κσουλικιάρης εκκρίνοντας σάλιο κι άλλες ακαθόριστες ουσίες από το σταφιδιασμένο του στόμα.

<<Λέγε γρήγορα σιχαμένε, γιατί το βασιλικό μου στομάχι ανακατεύεται όταν σε βλέπω>>, πρόσταξε ο Νέστορας παίρνοντας μια έκφραση βασιλικής αποστροφής.

<<Πρέεεπει να σου πωωωω πολυχρονεμέεεενε μου ότι έχει σσσσσσσσκάσει μύτη στο βασίλειιιοοο η Σφίιιιγγαααα. Έχει εγκατασταθεί έξω από τα τείχη της πρωτεύουσαςςςςςς και δεν αφήνει κανέεεεεενααααν να περάααασει σσσστην επαρχίαααα. Οι φήμεεεες λέεενεεε ότι διεκδικείειειει αναδιανομήηη των κοινοτικών πακέτων σσσστήηηηηριξηςςςςς>>, κάγχασε ο Παγώνης ο Κσουλικιάρης λεκιάζοντας το πάτωμα με την χολή του.

<< Κοσταλλέλο πήγαινε φέρε μου το κομπρεσέρ και το μπλακεντέκερ(στην αρχαία Ελλάδα το μπλακεντέκερ ήταν μία συσκευή που άνοιγε τρύπες στους τοίχους για να μπορούν οι αρχαίοι πολίτες να κρεμάσουν αρχαία κάδρα και να περάσουν καλώδια. Με το πέρασμα των αιώνων η συσκευή εξελίχθηκε για να καταλήξει στο γνωστό σε όλους μας Blackndecker. Βέβαια τότε η συσκευή δεν ήταν τόσο εξελιγμένης μορφής, όσο οι σημερινές: λειτουργούσε με ηλιακή ενέργεια)



<< Όχιιι βασιλιάααααα μουου>>, έκραξε ο Παγώνης, << δεν είναι η Σφίγγα της Αιγύυυυυπτου, είναι εκείνη που αντιμετώπισεεεεε ο Οιδίιιιιιποδας. Κάνει ερωτήηηησσσσσσεις στους περαστικούς και αν δεν απαντήηηησσοοοουν σωστάααα τους ρίχνει στην τάφροοοο και τους τρώνεεεε οι ρινόοοοοκεροιιιι>>

<<Μα τον Δία και τον Γανυμήδη!>>, αναφώνησε ο Νέστορας, ο σοφός βασιλιάς της Πίνδου.<< Αυτό είναι τρομερό. Τι θα κάνουμε πιστέ μου συμβουλάτορα?>>, ρώτησε και στράφηκε προς του μέρος του Ιώαννη του Κάππως, του μουγγού του συμβουλάτορα που βρίσκεται πάντα στο σημείο που πρέπει. Ο Ιωάννης ο Κάππως ήταν πεσμένος στα τέσσερα και είχε το αριστερό του πόδι σηκωμένο.

<< Έχεις δίκιο αγαπημένε μου Ιώαννη>>, είπε χαμογελώντας ο Νέστορας.<< Αυτό θα κάνω. Κοσταλλέλο έλα μαζί μου! Θα πάμε να αντιμετωπίσουμε τη Σφίγγα. Κι εσύ Ιωάννη πήγαινε φέρε 2 μνές , δώσ’ τες σε αυτό το γλοιώδες ανθρωποειδές και φρόντισε να εξαφανιστεί από εδώ μέσα!>>


<<Χχχχχχχθθθθθθρρρρρλλλλλλλλλλλλλ>>, έκανε ευχαριστημένος ο Παγώνης ο Κσουλικιάρης σαν κροταλίας που ρουφά μανιταρόσουπα και σύρθηκε ως την έξοδο αφήνοντας παχύρρευστη βλέννα στο διάβα του.



TO BE CONTINUED....




Δεν υπάρχουν σχόλια: