Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

COMING SOON - ΡΗΣΕΙΣ, ΑΞΙΩΜΑΤΑ, ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΙ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ, ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ

Ήγγικεν η ώρα να αποκατασταθεί μια αδικία αιώνων αγαπημένοι αναγνώστες! Ήρθε η στιγμή να μάθετε όλη την αλήθεια για τον Νέστορα, τον σοφό βασιλιά της Πίνδου, που ουδεμία σχέση έχει με τον Νέστορα τον σοφό βασιλιά της Πύλου. Γιατί ναι, ο Νέστορας της Πύλου είναι πασίγνωστος και η σοφία του ταξίδεψε εις τους αιώνας των αιώνων, αλλά αυτό μόνο γιατί είχε στο πλευρό του τον Όμηρο. Ο τελευταίος στην πραγματικότητα ήταν μεγαλοεκδότης της εποχής και αν του έσκαγες ένα σακί με μνες σε έκανε μυθικό ήρωα. Ο Οδυσσέας για παράδειγμα ήταν μούτσος στο καράβι του Γανυμήδη, αλλά τα έσκασε στον Όμηρο χοντρά κι όχι μόνο έγινε ο άνθρωπος που σκάρωσε το κόλπο με τον Δούρειο Ίππο, αλλά απέκτησε και περιοδικό που έφερε το όνομά του. Ο Γανυμήδης αντίθετα, αψύς και αγέρωχος ναύαρχος και υπέρμαχος της αντικειμενικής και ανεξάρτητης πληροφόρησης, αρνήθηκε να παίξει το παιχνίδι του Ομήρου και των ομοίων του και η ιστορία τον μνημόνευσε ως γκόμενο του Δία...


Ο Νέστορας της Πίνδου λοιπόν βασίλευσε για 27 συναπτά έτη στην περιοχή που σήμερα ονομάζεται Πίνδος και κατά τα χρόνια εκείνα η περιοχή ευημερούσε. Η άτεγκτη κρίση του, η απέραντη καλοσύνη του και η απαράμιλλη σοφία του τον καθιστούσε ιδιαίτερα αγαπητό στον λαό του και έκανε τους άλλους ηγέτες να σκάνε από τη ζήλια τους. Κατά τη βασιλεία του κανένας πλούσιος δεν έγινε φτωχότερος και κανένας φτωχός δεν έγινε πλουσιότερος, οι ντιντήδες μπορούσαν να παντρευτούν υπό τις ευλογίες του Ανθίμιου(αρχιερέα του Απόλλωνα), το χρηματιστήριο αξιών είχε φτάσει τις δέκα χιλιάδες μονάδες και τα πολιτιστικά κέντρα έμεναν ανοιχτά και μετά τις 3 το βράδυ ( αλησμόνητα τα γλέντια που στήνονταν στο καπηλειό του Δημητρίου του Εύσωμου με τον Ορφέα και την λύρα του- ειδικά στο δέυτερο πρόγραμμα που έπαιζε το ‘για σένα άδειασα τον μόνο μου αμφορέα’ και το ‘τώρα που φέυγεις, σκίζομαι σαν χιτώνας’. Μια φορά μάλιστα είχε γίνει μεγάλος καβγάς όταν είχε σκάσει μύτη στο μαγαζί ο Οιδίποδας και τραγούδησε ‘Μου θυμίζεις τη μάνα μου’ στην παλλακίδα ενός φημισμένου χορηγού της εποχής, του Βραχυμήνιου του Πανελληνίου.)


Στο νεκροκρέβατο του ο Νέστορας, σε ένα δείγμα ταπεινοφροσύνης έβγαλε διάταγμα κανείς ποτέ να μην τον αναφέρει ξανά και το όνομά του να ξεχαστεί από τις επόμενες γενιές. Δεν ήθελε να τον γλωσσοτρώνε αφού αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο, ούτε το έργο του και η προσωπικότητα του να αλλοιωθούν από στόμα σε στόμα με το πέρασμα των αιώνων. Παρέδωσε λοιπόν στον πιστό του υπηρέτη μια ογκώδη σειρά από πάπυρους και πλάκες, όπου αποτύπωσε όλη του τη σοφία. Ο υπηρέτης τα οργάνωσε, τα παρέδωσε στον Γουτένιο και τον Βέργιο (ονομαστοί γραμματείς της εποχής) που τα μετέτρεψαν σε ένα ογκώδες βιβλίο, το οποίο πήρε τον τίτλο του κειμένου που τώρα διαβάζεις.


Το βιβλίο παρέμενε ανέπαφο αλλά και χαμένο στο πέρασμα των αιώνων. Τους τελευταίους 2 αιώνες το κρατούσε η οικογένεια του Πάνου Σ. (σαν άξιος θεματοφύλακας του έργου του Νέστορα θέλησε κι αυτός να διατηρήσει την ανωνυμία του) Από εδώ και μπρος ας τον αναφέρουμε ως <<ο Πάνος ο Τράκας ή ο Τελώνης>>. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Πάνος σπουδάζει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και είναι εξαίρετος επιστήμων: Μπορεί αλλάζοντας μια λάμπα να προκαλέσει βραχυκύκλωμα σε 2 οικοδομικά τετράγωνα. Μια νύχτα λοιπόν που είχε πιεί μερικά ποτηράκια Τζιν Λεμόνι παραπάνω – από το καλό, όχι σαν της Κυπαρισσίας – άρχισε να μου μιλά για τον Νέστορα και για το βιβλίο. Μου εξήγησε ότι στον πρόλογο ο Νέστορας ανέφερε ρητά πως το βιβλίο θα τεθεί σε κοινή θέα μόνο όταν ποδοσφαιρική ομάδα που φέρει σαν έμβλημα ένα δαφνοστεφανωμένο έφηβο θα κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών.


Επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και η ρήτρα δημοσιότητας του Νέστορα δυσκολότερο να πληρωθεί από το να ανέβουν τα ψάρια του καλόγερου στο τηγάνι, αποφασίσαμε από κοινού να μεταδώσουμε το έργο του Νέστορα στο κοινό. Αρχής γενομένης από αύριο το cinetairos.blogspot.com θα σας προσφέρει ανά άτακτα χρονικά διαστήματα κεφάλαια από το βιβλίο του Νέστορα!


Μείνετε συντονισμένοι πολυαγαπημένοι μου αναγνώστες!Η μέρα που ο Νέστορας, ο σοφός εκείνος βασιλιάς της Πίνδου, θα πάρει την θέση που του αξίζει ανάμεσα στις μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού πολιτισμού, είναι κοντά...



Το βασίλειο του Νέστορα που προωθούσε το σταρ σύστεμ της εποχης...




Το βασίλειο του Νέστορα που θα έπρεπε να μνημονεύει η ιστορία



Δεν υπάρχουν σχόλια: