Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2008

Το ΧΑΪ ΦΑΪΒ με το νούμερο 9...

Με αφορμή την επερχόμενη έξοδο του Changeling στις κινηματογραφικές αίθουσες, παραθέτω 5 λιγότερο γνωστές ταινίες του directeur Eastwood που πρέπει να ανακαλύψετε οπωσδήποτε!


5. Breezy (1973) : Μια γενναία, γλυκύτατη και απενοχοποιημένη εκδοχή της Λολίτας, που αν έβγαινε στις αίθουσες τη σήμερον ημέρα οι Λουκάδες και οι Πατέρες Μάξιμοι της άλλης πλευράς του Ατλαντικού θα έστηναν θηλιές έξω από τους σινεμάδες...4.Midnight in the Garden of Good and Evil(1997): Σε μια ''αλτμανική΄ στροφή του ο Βρώμικος Χάρυ διερευνά τί κρύβεται πίσω από τη φαινομενική γοητεία της μπουρζουαζίας, παραδίδοντας ένα σύνθετο φιλμικό κατασκεύασμα, που απαιτεί υπομονή από το θεατή...3.Play Misty For Me(1971): Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κλιντ είναι ένα ατμοσφαιρικό camp θρίλερ που θα ζήλευε κι ο ΝτεΠάλμας και παράλληλα ένας (υπέρτερος) προάγγελος της Ολέθριας Σχέσης, γυρισμένος μια δεκαπενταετία προτού η Γκλεν Κλόουζ κάνει άσχημα πράγματα σε μικροσκοπικά και χαριτωμένα κουνελάκια...(Υ.Γ. Το φιλμ μπορεί να υπερηφανεύεται για το πιο καμένο καμάκι που επινόησε ποτέ 'πέφτουλας'...)


2.High Plains Drifter(1973): Πολλά χρόνια πριν τους Ασυγχώρητους ο μεγάλος αυτός δημιουργός έδωσε μια μεταφυσική χροιά στον ήρωα που τον έκανε διάσημο
και κατέστρεψε μια για πάντα το παραμύθι των γενναίων, έντιμων και θαρραλέων πιονέρων του αμερικανικού Φαρ Ουέστ, προκαλώντας την οργή του Τζων Γουέιν. Καμιά φορά η Κόλαση δεν είναι οι άλλοι...1.White Hunter, Black Heart(1990): Η πιο αδικημένη στιγμή στην φιλμογραφία του Ίστγουντ ξεκινά σαν μια εύπεπτη 'πλάγια' βιογραφία του Τζων Χιούστον, επικεντρωμένη στην περίοδο που ο τελευταίος γύριζε τη 'Βασίλισσα της Αφρικής', για να κάνει στροφή 180 μοιρών στο τελευταίο σοκαριστικό 20λεπτο, δίνοντας ανατριχιαστική χροιά στον τίτλο της και θέτοντας καίρια ερωτήματα για την ακεραιότητα του καλλιτέχνη αλλά και της κινηματογραφικής βιομηχανίας εν γένει. Ένα παραγνωρισμένο αριστούργημα που αναζητά άμεση αποκατάσταση!

2 σχόλια:

ID είπε...

Είσαι ένας πεντάγλυκος απατεωνίσκος αρίστου διαγωγής γι' αυτό το αφιερωματάκι που μου φτιάχνει το βράδυ.
Θέλω να επαυξήσω στο νούμερο 1 σου, να μισοδιαφωνήσω στο Νο 2 σου και γενικώς να σ' ευχαριστήσω ρε παιδί μου...

Γιάννης_Βασιλείου είπε...

Εντάξει, ίσως ήμουν λίγο κακός με τον συνονόματο...

Ξέχασες να γράψεις ότι είμαι καλοσυνάτος, χαριτωμένος,κύναιδος, ευρύπρωκτος και πράος!